Suitsujuustuga oliivi-majoneesi minimuffinid

Need armsad väikesed minimuffinid on suurepärased suupisted, mis sobivad hästi näiteks õhtuseks lõõgastumiseks sõprade seltsis klaasi valge veini kõrvale.

Suupisted on juustused ja krõbedad ning neid on ülimalt lihtne teha – ainult kokkusegamise vaev! Eriti lihtsaks teeb nende minimuffinite tegemise majoneesi kasutamine, sest tänu sellele jääb ära muna ja rasvainega möllamine. Väga hästi sobib Lemmik oliivimaitseline majonees, mis on mõnusalt maheda maitsega ja sametiselt pehme konsistentsiga.

Vaja läheb:
175 g nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
80 g riivitud suitsujuustu
50 g musti oliive
60 g Oliivi Provansaal majoneesi
120 ml piima
(1 tl kuivatatud ürte)
Sellest kogusest tuleb 18 minimuffinit.

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa soovi korral kuivatatud ürte. Haki oliivid väiksemateks tükkideks ja lisa koos riivjuustuga teiste koostisosade hulka. Viimasena lisa majonees ja piim. Sega võimalikult väheste liigutustega tainas ühtlaseks massiks. Jaota tainas minimuffinivormidesse ja küpseta 190-kraadises kuumuses 10-12 minutit, kuni muffinid on pealt kuldsed ja krõbedad. Lase vormis mõned minutid jahtuda ja naudi kohe soojana!