Polven Foods sai alguse soovist luua head maitset. Kuna 1990. aastatel ei olnud poes saada maitsvat majoneesi, sündiski otsus hakata seda ise tootma. Majoneesimeistritel tuli proovida mitmeid retsepte, kuni õige maitse oli leitud ja sai alustada tootmist. Pika katsetamise käigus loodud originaalretseptid on meie tootmises kasutusel tänaseni.
Ettevõte asutati 1998. aastal Ida-Virumaal, kus 100-ruutmeetrine tehas hakkas tootma kolme toodet: Provansaali ja Kodust majoneesi ning ketšupit. Praegu oleme üks suurimaid majoneesi- ja kondenspiimatootjaid Balti riikides ning ainuke kondenspiimatootja Eestis.
Oma tooteid müüme Eesti, Läti ja Leedu jaekettides ning majutus- ja toitlustussektoris (HoReCa). Meie kliendid on Balti riikide suurimad kaubandusketid, maiusetootjad, jaekettide köögid, kondiitri- ja pagaritööstused ning valmistoidutootjad.
Meie tooted on saanud mitmeid tunnustusi:
- „Parim toidutoote lanseering 2009“ Meirans majoneesile Lätis
- „Eesti parim toiduaine 2010“ Jaani Provansaali majoneesile Eestis
- „Parim toidutoote lansseering 2011 ja 2013“ Kodusele majoneesile Eestis
- „Tunnustatud Eesti maitse 2014“ Kodusele majoneesile ning Lemmiku sarja Klassikalise Provansaali majoneesidele Eestis
- „Parim toidutoote lanseering 2014 ja 2015“ Polven majoneesile Lätis
- „Parim toidutoote lansseering 2015” Provansas majoneesile Lätis
- „Tunnustatud Eesti maitse 2017“ Lemmik Oliivi, Lemmik Klassikaline provansaal majoneesile Eestis