Tuunikalasalat

Värske ja värviline tuunikalasalat maitsva jogurti-majoneesikastmega on tõeline seltskonna lemmik!

Kogus: kahele inimesele

Vaja läheb:
150 g jääsalatit
1 väike punane sibul
150 g kirsstomateid
100 g värsket kurki
75 g punaseid konservube
1 tuunikalakonserv vees (185 g)
2 keedetud muna
¼ sidrunit
värsket tilli

Kaste:
80 g klassikalist Provansaal majoneesi
80 g maitsestamata jogurtit
pipart

Rebi taldrikule jääsalat väiksemateks tükkideks. Koori ja viiluta sibul. Poolita kirsstomatid ja viiluta värske kurk. Tõsta salatile sibularattad, poolitatud tomatid ning kurgiviilud. Nõruta konservoad ja tuunikala ning aseta salatile. Koori keedetud munad ja lõika neljaks, säti ka need salati peale. Pigista üle kogu salati kõige peale värsket sidrunimahla. Kastme jaoks sega omavahel jogurt ja majonees, maitsesta pipraga. Vala kaste ühtlaselt salatile ja kaunista värske tilliga.

Retsepti ja piltide autor: Merilin Siimpoeg, Koogikontor OÜ