Suitsukana kasukas

 

 

Kihiline ja mahlane salat, mis oma olemuselt meenutab kuulsat „Kasuka“ salatit. Seda salatit jätkub suuremale seltskonnale nii tegemise kui ka söömise osas. Pane kõik sõbrad tööle – kes hakkima, kes viilutama. Salat valmib kiiremini, kui oskad arvata!

Vaja läheb:
400 g suitsukana tükke
340 g konservananassi
280 g konservherneid
350 g keedetud porgandit
350 g keedetud riisi
200 g värsket kurki
2 punast sibulat
3 keedetud muna

Kaste:
300 g majoneesi
200 g hapukoort
0,5 tl ürdisegu
värsket koriandrit

Riivi keedetud porgand. Haki värske kurk väikesteks kuubikuteks. Koori ning viiluta sibulad. Nõruta ananassitükid ja herned sõelal.

Otsi välja üks suurem läbipaistev kauss ja aseta kõik komponendid kihtidena kaussi. Minul läks sellises järjekorras (alt alustades): porgand, sibul, kana, hernes, sibul, riis, ananass, kana, porgand.

Kastme jaoks sega kokku majonees, hapukoor ja ürdisegu. Tee suure noaga salatisse mõned vahed, et kaste paremini sisse imbuks. Määri kaste ühtlase kihina salatile. Lase salatil külmkapis vähemalt mõned tunnid maitsestuda, veel parem üleöö.

Haki keedetud munad ja hakitud segu kõige peale. Serveeri salatit värske koriandri või muu rohelisega!