Kartulisalat on aastaid ja aastakümneid olnud peolaudade staar, mis viimasel ajal kipub teenimatult vahel ära ununema moodsamate trendisalatite pealetungi tõttu. Seega oleks just paras aeg kartulisalat taas valguvihku sättida ja miks mitte sellele mõnusale salatile pisut kaasaegsemat vormingut lisada minikurkide, krõbeda peekoni ja vutimunadega. Kõik maitsed viimistleb kokku külluslik majoneesikaste ja midagi mõnusamat ongi keeruline ette kujutada.
Kogus: 4-le
500 g keedetud kooritud kartuleid, tükeldatuna
100 g peekonit
150 g marineeritud minikurke, poolitatuna
1 punane sibul, poolratastena
3-4 redist, õhukeste viiludena
10 vutimuna, keedetuna
Hakitud rohelist sibulat ja/või murulauku
Majoneesikaste:
150 g Lemmik majoneesi
100 g hapukoort
1 tl sinepit
1 tl mädarõigast (soovi korral)
Soola ja pipart
Prae peekon pannil krõbedaks, tõsta majapidamispaberile, et üleliigne rasv nõrutada ja tükelda siis väiksemateks tükkideks. Keeda vutimunad. Selleks kuumuta kastrulis vesi keemiseni, lisa munad keevasse vette ja keeda 2 minutit 40 sekundit. Jahuta külma vee all. Koori munad ja poolita. Tõsta kaussi tükeldatud keedetud kartulid, umbes pool peekonist, poolitatud marineeritud minikurgid, vutimunad, viilutatud redis ja punane sibul. Sega kokku majoneesikaste, maitsesta ja kalla siis salatiainetele peale. Sega kõik läbi. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Tõsta salatikaussi või -taldrikule. Puista peale ülejäänud peekon ning viimistle rohelise sibula või murulauguga.