Svipsis kookosekommid

Pisut kuulsate Raffaello kommide moodi maiused, mis on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Kui nii svipsis komme ei soovi, asenda osa liköörikogusest toorjuustuga!

Vana Tallinna Winter Spice liköör, mida kommides kasutasin, erineb klassikalisest variandist selle poolest, et seda on vürtsitatud näiteks kaneeli, kardemoni, aniisi ja muskaadiga – sobib hästi kokku jõulude ja talvise ajaga. Liköör valiti oma tootekategoorias parimaks toiduaineks aastal 2013. Mitte et siin oleks tegemist alkoholi propageerimisega, aga toode on mekkimist väärt!

Neid maiuseid aga julgen soovitada kui mõnusat magusat ampsu aastavahetuseks!

Kommid:
1 tops Jaani keedetud kondenspiima
1 pakk (110g) Marmiton Kooli vahvel vanilliiniga
75 g võid
125 g kookoshelbeid
80 g toorjuustu
3 spl Vana Tallinna likööri (kasutasin Vana Tallinna Winter Spice likööri)

Katmiseks:
ca 50 g kookoshelbeid

Sulata keedetud kondenspiim koos võiga keskmisel kuumusel potis ühtlaseks kreemjaks massiks. Jäta jahtuma. Haki vahvlid noaga peeneks puruks. Lisa vahvlipurule kookoshelbed, toorjuust, kondenspiima-võikreem ja liköör. Sega kõik kokku ja vormi saadud massist käte vahel väikesed pallikesed. Jäta 20 minutiks külma tahenema. Veereta pallikesi lõpuks kookoshelvestes.