Suur rabarberi-kondenspiimakook

Suur rabarberi plaadikook, mille teeb magusaks kaneeline kondenspiim. Lihtne, maitsev ja kiire valik suuremale seltskonnale mõeldes.

Põhi:

5 dl nisujahu
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
220 g võid

Täidis:

6 munakollast
500 g hapukoort
1 kg rabarbereid
3 spl suhkrut
400 g suhkruga kondenspiima
0,5 tl kaneeli
1 spl nisujahu

Beseekate:

6 munavalget
1,75 dl suhkrut

Koogi põhja tegemiseks haki külm või tükkideks. Sega omavahel jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber ning mudi võitükkidega ühtlaseks puruks. Suru purutaigen küpsetuspaberiga kaetud suure ahjuplaadi põhja.
Koori rabarberid ja haki tükkideks, puista peale suhkur ja jäta ootele.

Eralda munavalged munakollastest. Vahusta omavahel munakollased, hapukoor ja kondenspiim, lõpuks lisa kaneel ja jahu. Jaota rabarberitükid põhja peale ühtlaselt laiali ja vala kondenspiima-hapukooreseguga üle. Küpseta 175-kraadises kuumuses 30 minutit kuni koogi kate on hüübinud ja pealt juba kuldse jumega.
Vahusta munavalged kergelt vahtu ja lisa järk-järgult suhkur. Vahusta kuni saad tugeva munavalgevahu.

Tõsta vaht kondiitrikotti ja pritsi läbi tähekujulise tülle täidise peale või aja lihtsalt lusikaga ühtlaselt laiali. Küpseta veel 175 kraadi juures 10-12 minutit. Jahuta kook ja lõika ruutudeks.
Jahtudes tekivad koogi peale armsad väikesed pisarad.