Stressipallid

“Stressipallideks” nimetasin need maiustused sellepärast, et need sisaldavad aineid, mida on eriti kasulik süüa siis, kui tunned end millegipärast väsinuna, kurvana ja energiast ning headest mõtetest tühjana. Tõeliselt toitvad ja energiarikkad!

Kaerahelbed aitavad organismis toota serotoniini, mis on tuntud kui hea tuju hormoon. Kaer on kiudaineterikas ja aitab leevendada stressi.

Sarnaselt kaerahelvestele aitab ka banaan kehas hea tuju hormooni toota, seega on nendes pallides juba topeltpositiivne mõju!

Metspähklid on suurepärased energiapommid, sest sisaldavad suurel hulgal väärtuslikke rasvhappeid.

Nendes maiustustes kasutasin keedetud kondenspiima, mis oma struktuurilt ja olemuselt on tõeline lohutustoit. See on nii hea, kasvõi lihtsalt lusikaga süües. Soovitan Jaani keedetud kondenspiima, mis on kreemjas ja karamelline ning sobib paljudesse erinevatesse magustoitudesse.

Vaja läheb:
150 g täisterakaerahelbeid
190 g (1 tops) Jaani keedetud kondenspiima
85 g (ca 3/4) banaani
120 g röstitud metspähkleid
pisut kaneeli
Sellest kogusest tuleb 15 tk

Rösti kuival pannil keskmisel kuumusel kaerahelbed. Selleks kulub umbes 7-8 minutit. Purusta 75 g metspähklitest kannmikseris peenemaks pähklipuruks (ära täiesti jahuks tee). Jahvata pool röstitud kaerahelbekogusest samuti kannmikseris. Seejärel püreesta banaan või litsu see kahvliga sodiks. Sega kausis kokku jahvatatud kaerahelbed, terved kaerahelbed, pähklipuru, kondenspiim ja banaanipüree. Vormi märgade käte vahel ümmargused pallid ja jäta need pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Lõpuks jahvata ülejäänud metspähklid ja veereta pallikesi pähklijahus. Säilita külmkapis.