Gluteenivaba šokolaadikook, mis on nii pehme, mahlane ja šokolaadine.
Kõige tipuks veel müstiliselt mustikane!
Vaja läheb:
100 g võid
100 g tumedat šokolaadi
250 g kakaokondenspiima
2 muna
200 g mustikaid (sobivad ka külmutatud)
80 g mandlijahu
1/4 tl soola
Haki või kuubikuteks ja šokolaad väiksemateks tükkideks. Sulata või ja šokolaad väikeses potis pidevalt segades ja jäta 10 minutiks jahtuma. Lisa šokolaadi-võisegule kakaokondenspiim ja vahusta hulka munad. Lõpuks sega sisse mandlijahu ja sool. Vala 1/2 tainakogusest küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja, puista peale mustikad ja vala siis ülejäänud koogitainas mustikatele. Küpseta kooki 180-kraadises kuumuses 25 minutit. Lase 15 minutit jahtuda ja naudi seda kuni see on veel soe ja eriti pehme. Teistmoodi hea on see ka järgmisel päeval külmkapikülmana. Kui seda järgmiseks päevaks ikka jagub!