Šokolaadi-fudge

Fudge on maiustus, millele täpset eestikeelset vastet on raske leida. Selle klassikaline versioon on pehme, hästi magus ja iirisetaoline, mis saavutatakse suhkru, või ja piima üheskoos kuumutamisel ning seejärel jahutamisel. Seejuures peetakse kinni kindlatest temperatuuridest ja ajast.

Siin on sellest maiustusest aga oluliselt lihtsam variant! Seda saab teha nii valge, piima- kui ka tumeda šokolaadiga. Ka lisanditega võib erinevat moodi katsetada – sisse võib segada pähkleid, seemneid või hoopis küpsisetükke. Äärmiselt lihtne teha, arvestama peab ainult ajaga, mille (peaaegu) fudge külmkapis tahab veeta. Sobib väga hästi kingituseks!

Kasutada võib ka tavalist kondenspiima, kuid kakaoga kondenspiimaga tuleb veel šokolaadisem ja tummisem tulemus! Piisab vaid väikesest tükikesest, et magusaisu mõneks ajaks täis süüa.

Vaja läheb:
250 g Jaani kondenspiima kakao ja suhkruga
185 g tumedat šokolaadi
20 g võid
vanilliekstrakti (0,5 tl)
tšillihelbeid (0,5 tl)
kaneeli (0,5 tl)

Kuumuta kondenspiim ja tükeldatud šokolaad madalal kuumusel paksema põhjaga potis, sega aeg-ajalt. Kui šokolaad on ühtlaselt sulanud, tõsta pott tulelt. Lisa või, vanilliessents ja muud vürtsid. Vanilli ja vürtse lisa täpselt nii palju, kui sulle meeldib. Sega kõik ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud nõusse. Hoia vähemalt 4 tundi külmkapis. Paar tundi sügavkülmas hoides saad kiirema versiooni. Lõika noaga tahkunud massist väikesed ruudukesed ja naudi kuuma kohvi kõrvale.

Kasuta puhast ja kvaliteetset vanilliekstrakti, mis muudab enamiku magusroogasid palju paremaks!