Sipelgapesatort

Sipelgapesatort on üks nendest, mis pika ajaga paljudele lemmikuks kujunenud ja mille järgi ikka ja jälle isu tuleb. Oma olemuselt on see “sipelgatest kubisev” karamellimaiguline tort nii lihtne, kuid nii maitsev!

Vaja läheb:

8 dl nisujahu
0,5 tl soola
200 g võid
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 g hapukoort
0,5 tl soodat
1 spl äädikat

2 topsi Jaani keedetud kondensiima
0,5 dl piima

Kaunistuseks:
granaatõunaseemneid/marju

Sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel jahu, sool ja suhkur. Lisa jahusegule hapukoor, sulavõi ja sooda-äädikasegu. Sega kõik ühtlaseks ja hoia tainapalli tund aega külmkapis.
Seejärel riivi külmast tainast jämeda riiviga “sipelgad”, võid seda teha otse küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta siis “sipelgaid” 200 kraadi juures 15-20 minutit.

Kuumuta madalal kuumusel keedetud kondenspiima ja piima segu kuni saad ühtlase kreemi. Vala see kreem nüüd “sipelgatele” ja sega kõik ühtlaseks. Tõsta tordisegu koogialusele kuhja justnagu “sipelgapesa” ja lase vähemalt 3-4 tundi külmas taheneda.
Serveeri granaatõunaseemnete või marjadega.