Sidrunijäätis

Õhuline, kreemjas ja suussulav sidrunijäätis on just täpselt parajalt hapu ja magus üheskoos. Seepärast on suur oht, et seda võibki sööma jääda. Suuremale seltskonnale tee kohe kahekordne kogus, sest muidu kisub kakluseks. Ja no sügavkülmas võib selline hõrk sidrunijäätis “igaks juhuks” alati ju valmis olla!

Jäätis ise valmib imelihtsalt, sest vaja läheb vaid kolme komponenti ja natuke mikserdamist! Ei mingit jäätisemasinat!

Vaja läheb:

2 x 250g kondenspiima suhkruga
600 ml vahukoort
4 suurt ja mahlast sidrunit

Vahusta koor pehmete vahutippude tekkimiseni (ära vahusta koort kõvaks vahuks!). Lisa kondenspiim ja vahusta uuesti mõni minut.

Lisa riivitud sidrunikoor ja -mahl. Mina lisasin kahe sidruni koore ja nelja sidruni mahla. Kui sulle meeldib sidrunikoore mõrkjas mekk, siis lisa ka seda rohkem. Vahusta jälle 2-3 minutit kuni saad koheva ja ühtlase vahu.

Vala jäätisesegu sobivasse kaussi ja hoia 5-6 tundi sügavkülmas. Segu ei ole vaja vahepeal segada, lase sellel rahulikult tahkeks külmuda. Serveeri jäätis väikses kausis või hoopis vahvlitopsis!