Rabarberikeeks karamellivahuga

Hapukas rabarberikeeks magusa karamellivahu all maitseb oivaliselt!

Mina panin keeksi sisse röstitud India pähkleid ja ingverit, kuid need komponendid võid vabalt ka mõne muu pähkli või vürtsi vastu välja vahetada. Muidugi saad need ka hoopis ära jätta!

Vaja läheb:
125 g täisteranisujahu
125 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud ingverit
3 muna
150 g toorsuhkrut
150 g võid
50 g India pähkleid
1/4 tl soola
350 g rabarberit

Karamellivaht:
190 g keedetud kondenspiima
200 ml vahukoort

Sega omavahel mõlemad jahud, küpsetuspulber, sool, ingver ja vanillisuhkur. Koori ja haki rabarber väikesteks tükkideks. Vahusta toasoe või ja munad, lisa suhkur ja vahusta veel. Sega omavahel jahu- ja võisegu. Lisa hulka rabarberitükid ja veidi pisemaks hakitud pähklid. Sega kõik ühtlaseks massiks ja tõsta tainas võiga määritud keeksivormi. Küpseta 175-kraadises kuumuses 40-45 minutit, kuni keeks on kuldse jumega ning keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Lase veerand tundi vormis jahtuda ja kummuta siis vormist välja.

Karamellivahu jaoks vahusta vahukoor koos keedetud kondenspiimaga senikaua kuni saad paksema kreemja vahu. Serveeri seda vahtu rabarberikeeksiviilul!