Õunakook pähklise purukattega

See on üks mahlane ja maitsev kodune õunakook.

Majonees toimib siin suurepäraselt, sest kook saab väga pehme ja mõnus. Kaneeline ja krõbe Kreeka pähklitega kate kõige peal annab koogile hõrgu lisandi.

Eriliselt hea koos vanillikastmega!

Vaja läheb:
2 muna
200 g suhkrut
200 g klassikalist Provansaal majoneesi
180 g täisteranisujahu
150 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 suurt (500 g) hapukat õuna (nt Granny Smith)
1/2 apelsini mahla
1/4 apelsini koort

Kate:
75 g Kreeka pähkleid
2 spl nisujahu
2 spl pruuni suhkrut
2 tl kaneeli
40 g võid

Koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel mõlemad jahud, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Vahusta munad koos suhkruga. Lisa munavahule majonees, apelsinimahl ja riivitud -koor. Sega korralikult läbi ja vala siis jahusegusse. Tõsta taina sisse ka õunatükid ja sega kõik ühtlaseks massiks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (21 cm). Küpseta kooki 180 kraadises ahjus kõigepealt 20 minutit. Senikaua tee valmis purukate. Selleks näpi hakitud külm või, jahu, suhkur ja hakitud pähklid ühtlaseks puruks. Puista kate koogile ja küpseta veel  30-35 minutit kuni keskele pistetud tikk jääb kuivaks.