Kollased nartsissid ja kohupiimakook – see ongi kevad!
Rõõmsas ja kevadises kohupiimakoogis on erikülaline kardemon, kes muidu mahedamaitselise kohupiima sees oma temperamendi julgelt välja toob. Kes kardemonisõber ei ole, siis võib selle julgelt ka lisamata jätta!
Kooki katab brändiga maitsestatud kuldne aprikoosikaste.
Vaja läheb:
Põhi:
200 g küpsiseid
100 g võid
Täidis:
400 g kohupiima
200 g hapukoort
200 g toorjuustu
3 muna
250 g suhkruga kondenspiima
¼ sidrunit
¼ apelsini
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kardemoni
1 spl jahu
Kate:
200 g kuivatatud aprikoose
3-4 dl vett
3 spl brändit
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja pane 15 minutiks külmkappi. Samal ajal valmista täidis.
Sega kokku kohupiim, hapukoor, toorjuust ja kondenspiim. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa ka apelsini- ja sidrunikoor ja mahl, kardemon, vanillisuhkur ning lõpuks jahu. Vahusta kõik ühtlaseks seguks. Vala kohupiimasegu põhjale ja küpseta kooki 175-kraadises kuumuses 30-35 minutit.
Aprikoosikastme jaoks pane aprikoosid ja vesi potti ning lase tasasel tulel umbes 15 minutit podiseda kuni aprikoosid on parajalt pehmed. Tõsta siis pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Püreesta saumiksriga aprikoosid, lisa veel vajadusel natuke vett. Lõpuks sega sisse brändi. Lase kastmel jahtuda ja kata siis sellega kook.