Karamelli-maapähklibatoonid šokolaadis à la Snickers

Snickers oma teada-tuntud headuses on üks nendest okolaadibatoonidest, mis terve minu teadliku elu on nii suuremates kui ka väiksemates toidupoodides alati olemas olnud ja peaaegu alati kõigile maitsenud. Ma ei tea mitte kedagi, kes ei teaks Snickersit. See maius loodi “Mars” poolt juba 1930. aastal. Nime sai Snickers endale Frank Marsi perekonna lemmikhobuse järgi.

Originaalne Snickers koosneb karamellist, valgest nugatist ja maapähklitest ning see kõik on kaetud piimašokolaadiga. Siin on aga minu versioon kuulsast Snickersist.

Need on karamelliselt magusad ja maapähklikreemiselt soolakad krõpsuvate küpsise ja pähklitükkidega ning kogu see kupatus pistetud tumedasse šokolaadi. Karamellise keedetud kondenspiima kasutamine selles retseptis teeb batoonikeste valmistamise lihtsaks ja mugavaks! Sa lihtsalt pead neid saama!

Vaja läheb:
190 g (1 tops) Jaani keedetud kondenspiima
125 g maapähklivõid
125 g soolatud maapähkleid
100 g Digestive küpsiseid
17-18 tk

Katmiseks:
200 g tumedat või piimašokolaadi
soolapähklipuru

Haki soolapähklid suure noaga veidi peenemaks puruks. Murenda küpsised kaussi, jäta nii suuremaid kui väiksemaid tükke. Lisa küpsiste hulka pähklipuru, keedetud kondenspiim ja maapähklivõi. Sega kõik ühtlaseks. Vormi käte vahel paraja suurusega batoonikesed ja lase 15-20 minutit külmas olla. Sulata šokolaad vesivannis ja kata batoonid sulašokolaadiga. Puista peale veidi pähklipuru ja lase siis šokolaadil külmas tahkuda.