Kaneeli-majoneesiküpsised

Jälle midagi kiiret ja lihtsat! Sellised retseptid sobivad ülihästi meie tempokasse igapäevaellu. Majonees sisaldab nii rasvainet kui ka muna, seepärast saavad need krõbedad kaneelist pakatavad majoneesiküpsised eriti ruttu valmis – ära jäävad kõik vahustamised-sulatamised ja muud soojendamised.

Need siin on küpsised juhuks, kui vaevled vastupandamatu küpsiste krõbistamise isu või saabuvad ootamatud külalised.

Minul kulus nende küpsiste valmistamiseks täpselt 13 minutit – 5 minutit kokku segamiseks ja vormimiseks ning 8 minutit küpsetamiseks.

Vaja läheb:
115 g oliivi provansaal majoneesi
80 g suhkrut
150 g nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
3/4 tl soodat
3/4 tl kaneeli + peale puistamiseks
pisut kardemoni
20 tk

Pane küpsetusahi 200 kraadi juurde soojenema. Sega majonees hoolikalt koos suhkruga. Teises kausis sega omavahel jahu, sooda, kaneel ja vanillisuhkur. Soovi korral lisa ka natuke jahvatatud kardemoni. Ühenda omavahel majoneesisegu ja jahusegu, sega kõik ühtlaseks. Veereta käte vahel (parem on seda teha märgade kätega) väikesed pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru kergelt kahvliga iga tainapallike lamedamaks. Puista veel iga küpsis kaneeliga üle ja küpseta ca 8 minutit.